Nokvorsten

Dakservice Accuraat

Nok reparatie

Nokvorsten zijn speciale dakpannen die worden gebruikt om de nok van het dak af te sluiten. Ze worden meestal vastgezet met cement. Bij oudere huizen kunnen nokvorsten echter beschadigd raken door weersinvloeden of de groei van mos, waardoor ze kunnen scheuren of poreus worden. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de krimp en uitzetting van het cement als gevolg van wisselende weersomstandigheden.

Om lekkages te voorkomen, is het van cruciaal belang om de nokvorsten regelmatig grondig te controleren. Lekkages kunnen namelijk leiden tot het rotten van dakplaten of balken, wat aanzienlijke schade aan het dak kan veroorzaken.

Wij maken gebruik van FLEXiM, een flexibele mortel, om nokvorsten te bevestigen en te herstellen. FLEXiM is speciaal ontworpen om beter bestand te zijn tegen de bewegingen en uitzettingen die optreden als gevolg van wisselende weersomstandigheden. Door het gebruik van FLEXiM kunnen we nokvorsten stevig en duurzaam bevestigen, waardoor het risico op lekkages en schade aan het dak wordt verminderd. Neem gerust contact met ons op voor advies of om onze reparatiediensten te ontvangen!

Bij Accuraat Dakservice zorgen we voor professionele nokvorstrenovatie en -reparatie. Onze ervaren dakdekkers inspecteren de nokvorsten grondig en nemen de volgende stappen om ze weer in optimale conditie te brengen:

  • Reiniging: We verwijderen vuil, mos, algen en andere verontreinigingen van de nokvorsten om een goede hechting van de nieuwe materialen te waarborgen.
  • Reparatie: Indien nodig herstellen we beschadigde nokvorsten door ze opnieuw te voegen of te repareren. We zorgen ervoor dat de nokvorsten weer stevig op hun plaats zitten en goed aansluiten op de dakpannen
  • Afwerking: We zorgen voor een nette afwerking van de nokvorsten, waarbij we rekening houden met de esthetische uitstraling van het dak en zorgen voor een strakke en duurzame afwerking.